Στο έργο SmartPeach θα συμμετέχουν η εταιρεία NEUROPUBLIC (συντονιστής φορέας του έργου) καθώς και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Επισκοπής του Ν. Ημαθίας και των Καλυβίων του Ν. Πέλλας οι οποίοι θα φιλοξενήσουν τους πιλοτικούς οπωρώνες ροδάκινου.

Η NEUROPUBLIC (NP) είναι μια καινοτόμος εταιρεία πληροφορικής (με 90+ υπαλλήλους) με εξειδίκευση σε ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα και εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων που οικοδομούνται σε αρχιτεκτονική υπολογιστικού νέφους (Cloud computing), και εστιάζουν στην Ευφυή Γεωργία και τη Γεωργία γενικότερα.

Η NP έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό έργων πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών έργων χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. (Horizon 2020, LIFE, FP7, FP6, όπως τα DataBio, IoF2020, SmartAgriHubs, LIFE GAIA Sense, LASIE κλπ.), έργων χρηματοδοτούμενων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) όπως τα Euro-VO Registry & RAWDAR). Η NP είναι μέλος διεθνών δικτύων όπως το AIOTI (www.aioti.eu), το BDVA (www.bdva.eu) το EARSC (www.earsc.org) και η Farm Europe (www.farm-europe.eu) και συμμετέχει ενεργά στις ομάδες εργασίας τους που ασχολούνται με την ευφυή γεωργία.

Η NP ανέπτυξε το πληροφοριακό σύστημα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό και αποδοτικό εργαλείο για την κάλυψη των αναγκών σε πληροφόρηση κάθε φορέα συνεταιριστικού και ιδιωτικού στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Το 2013 η NP ξεκίνησε το έργο Ευφυούς Γεωργίας gaiasense (www.gaiasense.gr), αποσκοπώντας στην παροχή συμβουλών νέας γενιάς στους αγρότες. Η NP σχεδίασε και ανέπτυξε τους τηλεμετρικούς σταθμούς gaiatron, για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών και εδαφικών παραμέτρων. Χρησιμοποιώντας παραμέτρους που προέρχονται από το δίκτυο περιβαλλοντικών αισθητήρων, ένα σύστημα υποστήριξης αποφάσεων βασισμένο στην υποδομή νέφους της NP υποστηρίζει το μηχανισμό λήψης αποφάσεων για τις καθημερινές καλλιεργητικές πρακτικές των παραγωγών, με μία αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση μέσω υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας.

Ο Α.Σ. Επισκοπής είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους συνεταιρισμούς στην Επισκοπή που δραστηριοποιείται στη διακίνηση, εμπορία και εξαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων-νωπών φρούτων όπως ροδάκινα, κεράσια, μήλα, νεκταρίνια, αχλάδια, δαμάσκηνα και ακτινίδια. Διακινεί περίπου 15.000 τόνους φρούτων και στοχεύει στην διεύρυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων και γνωστοποίηση της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων του εντός και εκτός συνόρων. Στους στόχους του συνεταιρισμού περιλαμβάνεται η καλύτερη οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται από τα μέλη του, η μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων, η δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή των κανονισμών της Ε.Ε. και η προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ΑΣΕ διεξαγάγει με ιδίους πόρους ερευνητικά προγράμματα τα οποία στοχεύουν στην εφαρμογή καινοτόμων μεθοδολογιών στο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής με σκοπό την διατήρηση της υψηλής ποιότητας και της μείωσης του κόστους παραγωγής. Εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης με τις απαιτήσεις των προτύπων AGRO 2-1 & 2-2 με πεδίο εφαρμογής στην παραγωγή και εμπορία ροδάκινων, νεκταρινιών, ακτινίδιων, κερασιών, δαμάσκηνων, αχλαδιών, βερίκοκων, μήλων και κυδωνιών. Έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2000 & ISO22000:2005.

Ο Α.Σ. Καλυβίων Ιδρύθηκε και λειτουργεί συνεχόμενα από το 1968 μέχρι και σήμερα. Τα μέλη-παραγωγοί είναι αγρότες του Νομού Πέλλας όπου και βρίσκονται οι οπωρώνες με τα κτήματα των παραγωγών μελών. Το επιτραπέζιο ροδάκινο μαζί με το βιομηχανικό είναι τα κυρίαρχα προϊόντα και ακολουθεί το νεκταρίνι. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Α.Σ. πρωτοπορώντας έχει συνάψει Συμβολαιακή με τους παραγωγούς, τη βιομηχανία «ΚΡΟΝΟΣ» και την Τράπεζα Πειραιώς με όσα θετικά σημαίνει η συμφωνία αυτή για όλες τις πλευρές. Η συμβολαιακή γεωργία που σύναψε ο Α.Σ. με την Τράπεζα Πειραιώς αφορά στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια. Η Βιομηχανία «ΚΡΟΝΟΣ» είναι μια από τις μεγαλύτερες μονάδες κονσερβοποιίας στο Νομό Πέλλας και απορροφά το σύνολο της παραγωγής του Α.Σ. Η παραγωγικότητα και η δυναμικότητα της επιχείρησης είναι συνεχώς αυξανόμενες αν και η φύση του προϊόντος που εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες παίζει σημαντικό ρόλο, ωστόσο η συγκέντρωση της παράγωγης παρουσιάζει αύξηση. Τα οικονομικά στοιχειά της επιχείρησης παρουσιάζουν κερδοφορία παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.