Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε εκθέτες, επισκέπτες και εργαζομένους, η ΔΕΘ-Helexpo αποφάσισε την ακύρωση του 6ου Διεθνούς γεγονότος φρέσκων φρούτων και λαχανικών «Freskon», εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο μέτωπο του κοροναϊού (COVID-19).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Freskon ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 2-4 Απριλίου 2020 και θα διοργανωνόταν στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Freskon 2020 logo

 

Η Freskon 2020 θα αποτελούσε ένα σημαντικό γεγονός προβολής του έργου SmartPeach, μέσα από τη συμμετοχή των δύο αγροτικών συνεταιρισμών που συμμετέχουν στο έργο, του Α.Σ. Επισκοπής Νάουσας και του Α.Σ. Καλυβίων Πέλλας. Οι δύο συνεταιρισμοί είχαν ήδη οργανώσει την παρουσία τους στη Freskon 2020, που περιλάμβανε την προβολή και προώθηση του SmartPeach.

Μετά από επικοινωνία με τους εκθέτες και τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, η ΔΕΘ-Helexpo, ανακοίνωσε ότι η Freskon 2021 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15-17 Απριλίου του 2021.

Σχετικά με τη Freskon:

Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων τα τελευταία 6 χρόνια, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Freskon έχει ως στόχο την ανάδειξη εξαιρετικών προϊόντων φρούτων και λαχανικών, την ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών και τη διεύρυνση συνεργασιών μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνή συνέδρια και ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων.

Συμμετέχουν: Συνεταιρισμοί, παραγωγοί, χονδρέμποροι φρούτων & λαχανικών, εισαγωγείς και εξαγωγείς φρούτων και λαχανικών, αλυσίδες Supermarket από Ελλάδα και εξωτερικό, εταιρείες μεταφορών και logistics, εταιρείες συμβούλων, ποιοτικού ελέγχου και πιστοποίησης, μηχανήματα, υλικά συσκευασίας και τυποποίησης.