Το SmartPeach συστήθηκε στους επισκέπτες της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica

Το SmartPeach συστήθηκε στους επισκέπτες της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων Agrotica, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από τις 30/1 έως και τις 2/2/2020 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη της πολυετούς σειράς, καθώς φέτος προσέλκυσε περισσότερους από 161.00 επισκέπτες και 1.950 εκθέτες, καλύπτοντας εκθεσιακούς χώρους 60.000 τ.μ.

Μέσα από τη συμμετοχή του Συντονιστή του έργου, της NEUROPUBLIC, στο Περίπτερο 2, Stands 34 & 36 της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο, τους στόχους και τις δράσεις του. Επιπλέον, έντυπο υλικό – το τρίπτυχο με πληροφορίες για το έργο και τους εταίρους του, ήταν διαθέσιμο στο Stand αλλά και στις τσάντες με πληροφοριακό υλικό που μοιράστηκε σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Agrotica2020-SmartPeach3

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και άτυπη συνάντηση των εταίρων του έργου, καθώς εκπρόσωποι των δύο Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στο SmartPeach (Α.Σ. Καλυβίων Πέλλας και Α.Σ. Επισκοπής Νάουσας) επισκέφθηκαν την έκθεση και συζήτησαν σχετικά με το έργο αλλά και την προώθησή του τόσο στο πλαίσιο της Έκθεσης όσο και σε άλλες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το SmartPeach έδειξαν παραγωγοί πυρηνοκάρπων από περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με αυτά των παραγωγικών συνεταιρισμών του SmartPeach (όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής και η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των εχθρών και ασθενειών της καλλιέργειας) και βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης λύσεων για την επίλυσή τους.

Share This Post